Laksetimbale med dilddressing

Energiinformation

  • Energi pr. person 1715 Kj
  • Energi pr. person 410 Kcal
  • Protein 17 %
  • Kulhydrat 29 %
  • Fedt 54 %

Sådan gør du

  • 1

    Krydr laksen med salt og peber, kom den i et ildfast fad, og bag den i ovnen i 10 min. ved 185 grader. Afkøl laksen.

     

  • 2

    Kør den bagte laks i foodprocessoren eller blenderen sammen med piskefløde et kort øjeblik, til massen er jævn.

  • 3

    Udblød husblassen i en skål med koldt vand.

  • 4

    Opvarm hvidvinen i en gryde, tilsæt den udblødte husblas, og lad det smelte i hvidvinen.

  • 5

    Tag gryden af varmen, og lad vinen afkøle, til den er fingervarm.

  • 6

    Rør vinen i laksemassen, og vend den forsigtigt med cremefraiche, dild og kapers, og krydr med salt og peber.

  • 7

    Beklæd 6 små forme med hver en skive røget laks, og fyld laksemoussen i formene. Sæt formene i køleskabet i ca. 2½ time.

     

  • 8

    Skyl og pluk salaten, og vend den med krydderurter efter ønske, og soltørrede tomater skåret i strimler.

     

  • 9

    Rør en dressing af yoghurt, mælk, karry, dijonsennep, citronsaft og dild, og smag til med salt og peber.


  • 10

    Vend laksemoussen ud af formene, og anret på tallerkner med salat, krydderurter og dilddressing. Servér med lunt ciabatta-flute til. 

  • {{recipeDoneText}} Laksetimbale med dilddressing

Tip

Du kan også lave laksemoussen i en lille randform, og anrette salaten i midten. I stedet for soltørrede tomater, kan du vende halverede cherrytomater i salaten.

Opskriften er udviklet af