Saftig bagt laks med sesam og soya

Med hakkede forårsløg, korander, peanuts og dip

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 100 C, den lave temperatur sikrer, at fisken ikke bliver tør. Læg laksen på bagepapir på en plade.   
  • 2 Varm olien på en pande og steg sesamfrøene gyldne over middel varme. Tilsæt soyasauce, hvidløg, ingefær, eddike og sukker, og lad det simre 3-5 min., så det er let tyknet. Pensl soya­glaseringen på toppen af laksen og fordel et par skefulde sesamfrø fra glaseringen ovenpå.   
  • 3 Bag laksen i ovnen ca. 20 min., til den er fast, men stadig blød, og kan falde i flager.  
  • 4 Rør imens den resterende glasering sammen med peanutbutter og smag til med limesaft.  
  • 5 Blancher grøntsagerne i kogende, letsaltet vand i 2 min.  
  • 6 Anret dem på et fad og drys med forårsløg, peanuts og koriander. Server laksen sammen med grøntsager og dip.  
  • {{recipeDoneText}} Saftig bagt laks med sesam og soya

Opskriften er udviklet af