Pasta med laks og spinat

Anne Larsen

Pasta og det øvrige italienske køkken er efterhånden blevet hele danmarks yndlingskøkken. Heldigvis behøver du ikke at booke en tur til italien for at få del i de gode madoplevelser - du laver da bare selv denne lækre opskrift med pasta og laks.

"Spaghetti med kødsovs" eller "Spaghetti Bolognese", som italienerne ville sige, er nok mest kendt herhjemme, men pasta med røget laks og frisk spinat er en fantastisk lækker ret, der både smager godt og er meget præsentabel. Den er  nem og hurtig at tilberede og kan være klar på bare 15 minutter.  

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 19 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 561 kcal
  • Fedtenergi 24 %

Sådan gør du

  • 1 Kog pastaen efter emballagens anvisning.
  • 2 Skyl og slyng spinaten tør.
  • 3 Skær laks i mundrette stykker.
  • 4 Hæld pastaen i et dørslag. Kom den tilbage i gryden med fløde, spinat, lidt salt og peber. Vend godt over ganske svag varme, så fløden reduceres og bliver dejlig cremet omkring spinat og pasta. Kom slutteligt laksen i, og vend godt.
  • 5 Anret pastaen med kværnet peber.  
  • {{recipeDoneText}} Pasta med laks og spinat

Tip

Velkogt pasta er halvdelen af et måltid med pasta. Kog tørret pasta i rigeligt vand, 10 gange pastaens vægt. Det vil sige, at 400 g pasta koges i 4 liter vand og der saltes med 1 tsk. pr. liter vand.

Der er lige den lille bemærkning, at alt under 400 g skal koges i 4 liter vand, således 100 g, 200 g, og 300 g i minimum 4 liter vand. Og fra 400 g således 10 gange pastaens volumen.

Pastaen koges uden låg, og der røres i den undervejs. Når man er tæt på den angivne kogetid, tager man et stykke pasta op, for at skære eller bide i det. Det skal have bid. Og hvis man har en skæreflade, må der ikke være hvide (mel) spor.

Ifølge den italienske uofficielle ’’pastalov’’ spiser man ikke parmesan til pasta med fisk eller skaldyr.

Opskriften er udviklet af