Sådan gør du

  • 1 Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i både.
  • 2 Skær et stykke agurk i samme længde som tangpladen. Flæk agurken, skær hver halvdel i 4 lange bjælker, og fjern evt. kernerne.
  • 3 Rør wasabipulveret med lidt vand til en tyk pasta. Wasabi i tube er klar til brug.
  • 4 Lav en skål med koldt vand til at dyppe fingrene i, så risene ikke hænger fast i fingrene.
  • 5 Læg en tangplade på rullemåtten med den glatte side nedad.
  • 6 Fordel ½ cm tykt lag ris på midten af tangen, så risen i alt fylder halvdelen af tangpladen. Tryk ikke risene for fast sammen.
  • 7 Smør lidt wasabipasta på midten af risene.
  • 8 Læg én agurkebjælke, avocadobåde i en række og røget laks ved siden af hinanden oven på wasabien. Fordel flødeosten oven på i en smal stribe.
  • 9 Rul derefter tang og ris om fyldet. Tag den sammenrullede måtte mellem hænderne, og pres rullen let.
  • 10 Rul sushirullen ud af måtten, og skær den i 2 cm tykke skiver med en skarp kniv. Tør evt. kniven med en ren klud mellem skæringerne for at forhindre, at der kommer ris på siderne af sushien.
  • 11 Anret sushien på et fad.
  • 12

    Husk

    Når du anvender rå fisk til sushi, skal fisken have været frosset ned ved minus 20 grader i mindst 24 timer.
  • {{recipeDoneText}} California rolls

Tip

Køb en rullemåtte, hvis du vil lave sushi selv. Kan købes hos asiatiske specialkøbmænd eller i velassorterede supermarkeder.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier