Varm rødbedesalat med linser og stegt laks

Hurtig rødbedesalat af braiserede rødbedetern og små, sorte belugalinser, som simrer i samme gryde, så vi sparer lidt ekstra tid på aftensmaden. Vi krydrer med lidt teriyaki og et lidt eddike for at give lidt dybde og balance i smagen.

Sådan gør du

  • 1 Varm olien i en lille sauterpande eller gryde og steg løg, hvidløg og rødbeder over middel varme i 5 min. Hæld teriyaki og hvidvinseddike ved.
  • 2 Skyld linserne i en sigte under rindende koldt vand, og hæld dem i gryden, sammen med 1 dl vand. Lad det hele simre over lav varme i 15-20 min.
  • 3 Steg laksen, mens gryden simrer: Drys laksesteaksene med salt og peber. Varm olien på panden og steg laksen (på skindsiden først) over middel varme i ca. 4 min på hver side, til den er gylden og fast.
  • 4 Peberrodsdressing: Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt, peber, citron, peberrod og evt. sukker.
  • 5 Smag rødbedesalaten til, så snart linserne er møre, og vend forårsløg i.
  • 6 Server den sammen med den stegte laks og dressing.
  • 7 Drys med frisk purløg.
  • {{recipeDoneText}} Varm rødbedesalat med linser og stegt laks

Tip

Prøv at lave salaten med pastinak eller persillerod i stedet for rødbede. Brug lidt mindre almindelig sojasauce som alternativ til teriyaki.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier