Pocheret laks med hvide asparges og hollandaise sauce

Pocheret laks med hvide asparges og hollandaise sauce

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}{{ingredient.name}}{{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 6 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 11 g.
  • Energifor./ pers 1064 kcal
  • Fedtenergi 65 %
  • 1

    Beskrivelse

    Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

  • 2

    Skyl, tør og hak persille. Halvdelen skal anvendes til kartoflerne og resten til drys over hollandaisesaucen.

  • 3

    Skræl de hvide asparges, skær rodenderne til. Kog dem 7 minutter i letsaltet vand med dryp af lidt rapsolie.

  • 4

    Kog en gryde vand op, kom salt ved. Kom laksen i det kogende vand, og lad den stå lige ved/under kogepunktet i ca. 9 minutter.

  • 5

    Skær den ene citron i skiver, til anretning af laksen. Pres 4 spsk. saft fra den anden, til saucen.

  • 6

    Tag æggeblommerne ud fra køl, de skal have stuetemperatur.

  • 7

    Smelt smør og bland det med rapsolie. Vallen vil lægge sig på bunden, undgå det, når smør og olie skal piskes i saucen.

  • 8

    Kom æggeblommer og de fire spiseskefulde citronsaft i en gryde. Pisk, pisk – og pisk, mens der arbejdes for svag varme. Det skal være sådan, under hele processen, at når gryden løftes, så kan man lægge hånden på bunden. Pisk til der er en skummende, lidt cremet masse.

    I sidste del af denne fase piskes et nip salt med. Nu piskes der konstant, mens smør og olie (smølje) hældes i gryden i en tynd, afbrudt stråle. Pisk til saucen er tyk. Tag gryden af varmen og smag til med salt og peber

  • 9

    Tag fisken op og læg den på et klæde.

  • 10

    Tag asparges op og læg dem på et klæde.

  • 11

     Anret fisken med citron, asparges med sauce og persille, og persillekartoflerne ved siden af.

  • Så er det spisetid! Pocheret laks med hvide asparges og hollandaise sauce

Opskriften er udviklet af