Sådan gør du

  • 1 Skær 75 g af laksekødet i tynde strimler og del resten af kødet i større stykker.
  • 2 Drys laksen med salt og lad den trække køligt et par timer.
  • 3 Miks de større stykker laks i en blender sammen med fløde, æg og lidt peber.
  • 4 Skær ålefileten i tynde strimler.
  • 5 Klip en stegepose op og foer en bageform på ca. 1 l med posen.
  • 6 Kom halvdelen af laksefarsen i bunden af formen. Herover laksestrimler og ålestrimler.
  • 7 Fordel resten af laksefarsen i formen og glat den til med en fugtig kniv.
  • 8 Fold stegeposen ned over farsen.
  • 9 Sæt formen i ovnen i vandbad ca. 1 time ved 125 grader til terrinen føles fast.
  • 10 Afkøl terrinen og sæt den i køleskabet.
  • 11 Skær den i skiver med en skarp kniv og server den med citronbåde og dildcreme.
  • {{recipeDoneText}} Lakse-åleterrine

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier