Squash, courgette og zucchini: Hvad er forskellen?

20. juli, 2017

Tre forskellige - eller i virkeligheden det samme? Læs med, når vi kommer ind under skrællen på det store grøntsagsmysterium

Squash, courgette og zucchini: Kært barn har mange navne. Men hvad er egentlig forskellen mellem de tre betegnelser, som i daglig tale bruges i flæng herhjemme? Dét spørgsmål – ikke ulig det om forskellen på karbonader og krebinetter – har vi sat os for at opklare.

Amerikansk, fransk og italiensk

Det korte svar på spørgsmålet om, hvad forskellen på squash, courgette og zucchini er, at der ganske enkelt ikke er nogen. Der er nemlig tale om den samme grøntsag. De tre forskellige navne er henholdsvis det amerikanske, franske og italienske navn for grøntsagen; squash på amerikansk, courgette på fransk og zucchini på italiensk.

Bredt forstået og i daglige tale er squash, courgette og zucchini altså bare forskellige navne for den samme græskarart, der på latin hedder Cucurbita pepo. 

Lidt forskellige alligevel

Men helt så simpelt er det faktisk ikke, hvis vi tager et spadestik dybere. De franske og italienske betegnelser henviser begge til den agurkeformede, vandige grøntsag med en tynd, grøn skræl, som vi kender fra supermarkederne. Men den amerikanske betegnelse, squash, henviser faktisk til to forskellige typer, nemlig sommersqaush og vintersquash. En sommersquash er det samme som en courgette og en zucchini, mens en vintersquash har en tykkere skræl og en anderledes form, end den normale (sommer)squash vi kender fra grønthylderne.

Men summa summarum er, at det er ligemeget, om du beder din grønthandler om dette eller hint – du får samme grøntsag.

Kilder: Gyldendals Gastronomiske Leksikon, Madpyramiden.dk, Havenyt.dk

 

Opskrifter med squash, courgette og zucchini