Marrokansk oksegryde med kanel og citron

Sådan gør du

  • 1 Skær tykkammen i tern på ca. 3 x 3 cm. Lav en marinade af hakket hvidløg, safran og citronsaft samt fintrevet skal.
  • 2 Vend det med kødet og lad det trække 1/2 time i køleskab.
  • 3 Brun kødet i olie i en gryde.
  • 4 Skær løgene i tern, kom dem i gryden og brun dem et par minutter sammen med kødet. Tilsæt vand så det dækker og kog det op, lad det simre 10 min. og skum urenheder af.
  • 5 Tilsæt flåede tomater, hel kanel, koriander, laurbærblade og salt.
  • 6 Lad retten koge ca. 45 min., under låg.
  • 7 Tilsæt courgetter og gulerødder skåret i grove bjælker.
  • 8 Kog yderligere 15 min. til alt er mørt og smag til med salt og peber.
  • 9 Skyl couscousen i koldt vand og krydr med salt.
  • 10 Hæld kogende vand over og lad væden blive absorberet 5-10 min.
  • 11 Hak nødderne groft og skær abrikoserne i tern.
  • 12 Sauter nødder og abrikoser i olivenolien og tilsæt cous- cousen.
  • 13 Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
  • 14 Server flûte til.
  • {{recipeDoneText}} Marrokansk oksegryde med kanel og citron

Opskriften er udviklet af