Pizza med skinke og tomater

Pizzaen her er bagt med fuldkornsmel i bunden og godt med grøntsager i, derfor et langt sundere alternativ til de traditionelle købepizzaer.

Sådan gør du

  • 1 Udrør gæren i lunkent vand.
  • 2 Rør salt i.
  • 3 Tilsæt begge slags mel og ælt dejen godt til den er elastisk og meget smidig 5-10 min.
  • 4 Lad dejen hæve tildækket et ikke for varmt sted ca. 1 time.
  • 5 Form 4 mindre kugler af dejen og læg dem på et meldrysset bord.
  • 6 Tryk dejen lidt flad til en stor cirkel med hænderne.
  • 7 Rul nu dejen ud med en kagerulle til den er ca. ½ cm tyk.
  • 8 Læg dejen over på bagepapir.
  • 9 Hak løgene.
  • 10 Skær gulerødderne i små tern eller riv dem på et råkostjern.
  • 11 Kom flåede tomater i en gryde sammen med løg, gulerødder og presset hvidløg.
  • 12 Kog tomatsaucen uden låg i ca. 10 minutter og rør i gryden jævnligt.
  • 13 Saucen skal være tykflydende.
  • 14 Smag saucen til med salt og peber.
  • 15 Blend evt. saucen med en stavblender.
  • 16 Skær agurk eller squash i ¼ cm tynde skiver.
  • 17 Skær et kryds i tomaternes top.
  • 18 Fordel tomatsaucen på bundene.
  • 19 Fordel skinken over tomatsaucen sammen med agurke- eller squashskiver og cherrytomater.
  • 20 Drys med ost og oregano.
  • 21 Dryp med olivenolie.
  • 22 Bag pizzaerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Pizza med skinke og tomater

Tip

Når du skærer et kryds i tomaterne undgår du at en skoldhed bagt tomat kommer ind i munden på en gang, nu fordeler den varme væske fra tomaterne sig lidt ud over pizzaen. Du kan vælge at lægge friske agurkeskiver på den bagte pizza i stedet for at bage dem med. Den ene gulerod kan erstattes af en stilk bladselleri i små tern. Du kan lave pizzadejen med 10 g gær om morgenen, stille den tildækket i køleskab til om aftenen. Tag dejen ud 30 minutter før du skal udrulle den. Denne dej bliver ekstra lækker og sprød.

Opskriften er udviklet af