Arabisk lammekølle stegt med dukkahsmør og grillet grønt

Energiinformation

  • Energi 2260 kJ
  • Energi 538 kcal
  • Protein 27 g
  • Fedt 46 g
  • Kulhydrat 5 g
  • Kostfibre 3 g

Sådan gør du

  • 1

    Rids lammekøllen forsigtigt hele vejen rundt og krydr den godt med salt og peber udenpå og inden i.

  • 2

    Riv hvidløg fint, rør det sammen med smør og dukkah.

    *Dukkah:

    Hak nødder og timian groft og bland det sammen med resten.

  • 3

    Fordel halvdelen af smørret på lammekøllen og bind den godt sammen med kødsnor. Bag lammekøllen i forvarmet ovn ved 185° i ca. 1 time og 30 minutter indtil centrumtemperaturen er på 65-70 °. Lad stegen trække i 15 minutter, inden den skæres i skiver. 

     

  • 4

    Skær 3 cm af aspargesenes bund, skær squashen i tykke skiver og vend grøntsagerne med 2 spsk. olivenolie, salt og peber. 

  • 5

    Grill grøntsagerne på en varm grillpande eller grill i ca 2-3 minutter og vend dem med babyspinat. 

  • 6

    Anretning

    Anret skiver af lam med asparges, squash og spinat. Server med resten af smørret og skyen fra bradepanden.

  • {{recipeDoneText}} Arabisk lammekølle stegt med dukkahsmør og grillet grønt

Tip

Lav en dobbelt portion og opbevar i en lufttæt beholder – brug som drys på salater og gryderetter.

 

Opskriften er udviklet af