Ribsteaks med barbecuesauce, marinerede grøntsager og brød med mozzarella

Sådan gør du

  • 1 Hak skalotteløg og bland det i en gryde med de øvrige ingredienser samt 2 dl vand.
  • 2 Kog under omrøring til det har konsistens som ketchup.
  • 3 Pres saucen gennem en sigte og stil den til side.
  • 4 Fjern chiliens frø og mellemvægge og hak den fint.
  • 5 Hak hvidløg og koriander fint.
  • 6 Riv skallen af limen og pres saften.
  • 7 Bland det hele med resten af ingredienserne.
  • 8 Når kullene er hvidglødende, skrabes de til side, således at de kun dækker halvdelen af grillens bagkant.
  • 9 På denne måde undgås fedtdryp i kullene, flammer og tyk fed røg. Alt det grill ikke skal være.
  • 10 Pensl grillristen med olie og steg ribsteaks på den del af risten, som ikke er direkte over kullene.
  • 11 Hold risten hævet over kullene til middel varme og vend ribsteaks hyppigt, så de får fordelt varmen ligeligt på alle sider.
  • 12 Stegetiden varierer.
  • 13 Ribsteaks steges ca. 8 minutter i alt, spareribsene steges ca. 20 minutter.
  • 14 Skær evt. i kødet for at se, om det er gennemstegt.
  • 15 Pensl først kødet med barbecuesauce, når det mangler at blive vendt på grillen de sidste par gange.
  • 16 Så bliver det glaseret og ikke branket.
  • 17 Sæt kødet til side.
  • 18 Skær grøntsagerne i lange tykke skiver.
  • 19 Pensl dem med olie og steg dem gyldne og møre på grillen.
  • 20 Læg dem taglagt i et fad.
  • 21 Hæld marinaden over og drys med salt og peber.
  • 22 Rist til sidst brødskiverne gyldne på den ene side.
  • 23 Vend dem og læg en skive mozzarella på brødskiverne, så mozzarellaen kan smelte let, mens brødet steger færdigt.
  • 24 Servér brødet dryppet med en god olivenolie og krydret med salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Ribsteaks med barbecuesauce, marinerede grøntsager og brød med mozzarella

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier