Stegt culotte med forårs grøntsager og saltbagte kartofler

Sådan gør du

  • 1 ognbsp;Sørg for at kullene er hvide og ligger godt op ad siderne i grillen.
  • 2 Lad låget ligge på grillen, men husk at spjældet i bunden og i toppen skal være helt åbne.
  • 3 Culottens fedtlag ridses og gnides med salt og sort peber.
  • 4 Læg den derefter på risten midt i grillen og læg så hurtig som muligt låget på igen.
  • 5 Lad nu culotten stege i ca. 30-35 minutter pr. kg.
  • 6 Løft ikke låget undervejs, da det vil forlænge stegetiden ca. 10 min for hver gang låget løftes.ognbsp; Brug eventuelt et stege termometer.
  • 7 Lad culotten hvile i 15 minutter inden den skæres og serveres. Vask kartoflerne grundigt.
  • 8 Læg dem i et ildfast fad, ovenpå saltet.
  • 9 Bag dem 1-1¼ time ved 200 grader.
  • 10 Når kartoflen serveres ridses den og presses så den åbner sig.
  • 11 Læg smørret i og drys med persille.
  • 12 Grøntsagerne skæres i passende størrelser og sauteres i smør til de er sprøde og lækre (al dente).
  • 13 Smages til med salt og peber.
  • 14 Til sidst vendes den groft hakket persille i og grøntsagerne serveres.
  • 15 Gem lidt af persillen til de saltbagte kartofler.
  • 16 Anret skiver af culotten med de sprøde grøntsager og den saltbagte kartoffel.
  • 17
  • {{recipeDoneText}} Stegt culotte med forårs grøntsager og saltbagte kartofler

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier