I opskriften skal bruges hakket oksekød med grøntsager. Det kan købes i SuperBrugsen og Kvickly. Det hakkede oksekød er tilsat 20% grøntsager (gulerødder, squash og broccoli). Idéen om at tilsætte grøntsager til hakket kød vandt FDB’s Grønne Idépris 2011.

Sådan gør du

  • 1 Skræl kartoflerne og gulerødderne.
  • 2 Skær kartoflerne lige over og kog dem møre sammen med gulerødderne i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, men gem det.
  • 3 Kom smør på kartoflerne og gulerødderne og mos til mos, hæld kogevand i efter behov. Smag til med salt og peber.
  • 4

    Kom bacontern i en gryde med olie og steg dem let gyldne. Kom kødet heri og brun det godt.

  • 5 Tilsæt tomatkoncentrat, bouillon og vand. Krydr med oregano, salt og peber.
  • 6 Lad saucen simre i ca. 20 minutter under låg. Smag til med salt og peber og servér med kartoffelmosen.
  • {{recipeDoneText}} Kartoffelmos med kødsovs

Opskriften er udviklet af