Er der noget bedre end en knasende sprød tærte, toppet med dejlig fyld som bacon, skinke eller porrer? Tærten rummer et hav af variationsmuligheder, og udover at være yderst velsmagende giver den også gode muligheder for at få ryddet op i køleskabet. Der er nemlig ingen grænser for, hvad du kan fylde din tærte med.
Lever du vegetarisk? Eller er du bare hoppet med på den grønne bølge og nyder et par kødfri dage om ugen? Så skal du rette fokus mod lækre, vegetariske tærter. Tærter er nemlig en rigtig god ret, hvis du gerne vil skære ned på kødforbruget og op for grøntsagerne. Prøv fx denne lækre svampetærte med karamelliserede løg - en af vores absolutte tærtefavoritter. I forårs- og sommermånederne foretrækker vi dog denne friske forårstærte med asparges og rygeost. Find flere forslag nedenfor.
Vi har selvfølgelig også opskrifter på de helt klassiske tærter som fx denne med laks, spinat og rejer. Er du ikke så glad for fisk, så er det oplagt at prøve den klassiske porretærte eller måske denne lækre sag med bacon og spinat.
Den klassiske tærtebund - som vi lige her guider dig til, hvordan du lettest laver - smager skønt. Men det kan andre typer tærtebunde også gøre - og så er de oplagte, hvis du gerne vil undgå gluten. Prøv fx denne skønne blomkålstærte, der er lavet på en glutenfri bund af blomkål. Vi kan også anbefale denne krydrede tærte med kylling og chorizo, der er lavet på en bund af sød kartoffel.
Læs også: Derfor skal der vodka i din tærtebund.
Er du desserthugrende type, giver vi dig desuden en række spændende, søde tærter. Du kan eksempelvis bruge årstidens bær og frugter og kreere en lun og lækker tærte til eftermiddagskaffen.
God bagelyst!