Porretærte

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 5 g.
  • Energifor./ pers 369 kcal
  • Fedtenergi 48 %

Sådan gør du

  • 1

    Kør smør, mel, salt, æg og en spiseskefuld vand i en foodprocessor eller røremaskine. Læg den på køl 30 minutter.

  • 2

    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 3

    Rul dejen ud og beklæd en tærteform. Prik i dejen med en gaffel dæk den med bagepapir, hvori der lægges tørrede bønner eller kikærter (som udelukkende anvendes til at holde dejen ned med i første bagning). Stil tærten i ovnen i 10 minutter.

  • 4

    Gør porrerne i stand og skær ringe af det hvide og det lysegrønne. Skyl ringene og slyng dem tørre. Læg porrerne på den forbagte bund.

  • 5

    Pisk æg med fløde og mælk, vend osten i, krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over porrer.

  • 6

    Bag porretærten, stadig ved de 200 grader, i 30 minutter.

  • 7

    Klip purløg tæt og drys det over tærten.

  • 8

    Skyl og slyng salaten tør.

  • 9

    Rør skyr med mælk og citron og smag til med salt, peber og sukker. Dressingen skal ikke være sød, smagen skal blot justeres med et strejf af sødme.

  • 10

     Skær agurkerne i tern.

  • 11

    Vend salat og agurk med dressingen og servér den til den lune porretærte.

  • {{recipeDoneText}} Porretærte

Opskriften er udviklet af