Økologisk bacontærte med spinat

Denne skønne opskrift er udviklet af Ditte Ingemann på vegne af Økologisk Landsforening. Opskriften her er baseret på økologiske råvarer. 

Sådan gør du

  • 1

    Tærtebund

    Tænd ovnen på 200 grader.
  • 2 Smuldr smørret i mel, salt og rosmarin.
  • 3 Tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig.
  • 4 Når dejen er smidig og blød, formes den til en kugle.
  • 5 Læg kuglen på et meldrysset bord og rul den forsigtigt ud, indtil den er stor nok til at passe i tærteformen. Forbag tærtebunden i ca. 20 minutter.
  • 6

    Tærtefyld

    Steg baconternene på en varm pande, indtil de er sprøde. Hvis der er meget overskydende fedt, så hæld det fra.
  • 7 Tilsæt løg og rengjort babyspinat og steg yderligere 2-3 minutter.
  • 8 Fordel blandingen i den forbagte tærtebund.
  • 9 Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen, og hæld det over tærten. Bag tærten i ca. 30 minutter.  
  • {{recipeDoneText}} Økologisk bacontærte med spinat

Tip

Server tærten lun med en sprød, frisk salat.

Opskriften er udviklet af