Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler

Denne tærte er vaskeægte comfort food, lunende hyggehyggemad, der er perfekt, når det er blæsende dage og når appetitten er ekstra stor. Den består af et saftigt mexicansk inspireret indre af pulled chicken og chorizo, en bund af sprød, revet sød kartoffel og et låg af smeltet os. Dét er altså noget, der rykker, og jeg har fået mange tilbagemeldinger fra læsere og veninder, der beskiver, hvordan tærten har startet et lysshow i deres kærestes øjne.

Sådan gør du

  • 1

    Tærtefyld

    Skær chorizopølsen i tynde skiver og rist i bunden af en gryde til fedtet begynder at smelte. Hak løg, pres hvidløg og tilsæt det til gryden. Tilsæt krydderier og vend rundt. Rist til løgene er gennemsigtige. 
  • 2 Placér kyllingefileterne i gryden og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på gryden og lad simre 30 min, indtil kyllingen er helt mør. 
  • 3 Tænd ovnen på 175 grader og fortsæt med bunden. 
  • 4

    Tærtebund

    Riv den skrællede søde kartoffel på den grove side af et rivejern, og kom det i en skål. Tilsæt æg, mel og salt - rør det hele godt sammen til en klistret masse. 
  • 5 Smør en springform med en diameter på ca. 25 cm. med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele den søde kartoffelmasse i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt formen i ovnen i 20-30 min. indtil bunden er fast og gylden.
  • 6

    Samling

    Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog og smag til med hvidvinseddike, salt og peber. 
  • 7 Fyld grydens indhold i den bagte tærteform, drys med revet ost, og sæt tilbage i ovnen igen i 15 minutter (eller indtil osten er gylden). 
  • 8 Lad tærten hvile i 5 min inden servering - gerne med en grøn salat til.
  • {{recipeDoneText}} Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler

Opskriften er udviklet af