Kartoffelmos
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}

Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 16 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 306 kcal
  • Fedtenergi 27 %
  • 1

    Beskrivelse

    Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog disse møre i usaltet vand, ca. 15 minutter, afhængig af ternenes størrelse. 

  • 2

    Hæld vandet fra i et dørslag og kom de kogte kartoffeltern tilbage i den varme gryde. Smør skal have stuetemperatur. Mælken skal lunes. 

  • 3

    Mos kartoffelternene med smør og mælk og smag til med salt.

  • Så er det spisetid! Kartoffelmos

Tip

Man kan vælge 10 g smør og 10 g rapsolie, eller helt erstatte smørret af rapsolie. Der findes to slags kartoffelmosejern. Det ene, der moser kartoflerne, det andet, som er en slags mega hvidløgspresse, som presser kartoflerne til kartoffelsne. Kartoffelsneen fremstår som sådan, og skal ikke røres. Kartoffelsneen vælger man til retter, der indeholder forholdsvist meget fedt, så man ikke spiser smør/olie i kartoffelmosen, altså fedt til fedt. Kartoffelmos kan røres med finthakkede krydderurter: persille, purløg – dild.

Opskriften er udviklet af