Pæretærte med mazarincreme

Pæretærte med mazarincreme

Sådan gør du

  • 1 Kom hvedemel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri.
  • 2 Saml dejen med ægget.
  • 3 Er dejen for klistret tilsættes lidt mere mel.
  • 4 Er dejen derimod for tør tilsættes lidt koldt vand.
  • 5 Stil dejen køligt i 30 minutter før den rulles ud.
  • 6 Tænd ovnen på 175 grader.
  • 7 Rul tærtedejen ud, så den passer til en tærteform ca. 27 cm diameter.
  • 8 Læg dejen i formen, godt ind i kanten og klem overskydende dej af kanten. Prik bunden med en gaffel.
  • 9 Læg et stykke bagepapir oven op tærtedejen og fyld den med tørrede bønner eller ris.
  • 10 Bag i ca. 15 minutter.
  • 11 Fjern bønner og bagepapir og bag bunden i yderligere 5 minutter.
  • 12 Riv marcipanen og pisk med sukker og smør.
  • 13 Tilsæt æggene et af gangen, mens der piskes.
  • 14 Rør hvedemel i massen.
  • 15 Fordel cremen på en bagte tærtedej.
  • 16 Skræl pærerne, halver og fjern kernehus.
  • 17 Skær pærerne i tynde både og fordel dem på mazarincremen.
  • 18 Drys med smuttede mandler og bag tærten i ca. 30 minutter til den er gyldenbrun.
  • 19 Server tærten lun med creme fraiche eller flødeskum.
  • {{recipeDoneText}} Pæretærte med mazarincreme

Tip

For at holde dejen på plads i formen og undgå at den krymper lægges bønner eller ris ovenpå tærtedejen før den bages. Tærten kan også bages uden, men så bliver den ikke så pæn i kanten. Bønner og ris kan gemmes og genbruges efter bagningen.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter