Clafoutis med kirsebær

Clafoutis er en klassisk fransk dessert. Den er lidt som en tyk pandekage fyldt med bær, som man bager i ovnen. 

Fravælg de kæder du ikke vil se tilbud fra
Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer +

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Sæt ovnen på 200 grader.
  • 2 Pisk æg og sukker sammen i en skål.
  • 3 Pisk hvedemelet i.
  • 4 Riv marcipanen med et rivejern lige ned i skålen og rør rundt.
  • 5 Pisk fløde og lidt salt i og lad stå.
  • 6 Smør et stort tærtefad på ca. 26 cm med smør og drys det med sukker.
  • 7 Fordel kirsebær i bunden af fadet og hæld til sidst æggemassen over.
  • 8 Stil formen midt i ovnen og bag i ca. 30 minutter.
  • 9 Tag tærten ud og lad den køle af, indtil den er lun eller kold, før du serverer den.Drys flormelis over lige før servering.
  • 10 Pynt med en håndfuld kirsebær på toppen.
  • {{recipeDoneText}} Clafoutis med kirsebær

Tip

TIP:Server med kold flødeskum, de voksne kan få lov at dryppe lidt kirsebærlikør over.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier