Hjemmelavet tærte med champignon, bacon, spinat og ost.

Energiinformation

  • Energi pr. person 3090 KJ
  • Energi pr. person 736 Kcal
  • Protein 18 %
  • Kulhydrat 21 %
  • Fedt 61 %

Sådan gør du

  • 1

    Tærtedej

    Kom mel, salt og bagepulver i en skål. Skær smørret ud i små tern og bland det sammen med melblandingen. Hvis dejen ikke hænger sammen tilsæt 1-3 spsk. iskoldt vand. Pres dejen ud i en smurt tærteform, dæk den af med wrap og stil den i køleskabet i 30 min.

  • 2

    Prik med en gaffel over hele formen og bag tærte-bunden i ovnen ved 180-200 °C i 10 min.

     

  • 3

    Tærtefyld

    Mens tærtebunden hviler i køleskabet, skæres champignonerne i tynde skiver, spinaten vaskes og bacon steges på panden. Champignongerne ristes af sammen med baconternene på panden i ca. 3 min. Til sidst tilsættes spinaten som vendes rundt. Det hele steges i et par minutter, indtil spinaten falder sammen. Lad det køle af.

  • 4

    Riv osten groft. Pisk æggene sammen med mælken. Kom champignoner, bacontern og spinat på tærtebunden og herefter osten. Krydr med salt og peber og hæld til sidst æggestanden over. 

  • 5

    Bag tærten i ovnen ved 180-200 °C i ca. 20-35 min. Velbekomme!

  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet tærte med champignon, bacon, spinat og ost.

Opskriften er udviklet af