Svampetærte med karamelliserede løg

Sådan gør du

  • 1

    Tærtebund

    Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint til mel – kom melet i en skål.
  • 2 Rør æg, smør og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den samler sig og har konsistens som en tærtedej.
  • 3 Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformen med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter.
  • 4 Forbag tærtebunden i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.  
  • 5

    Karamelliserede løg

    Pil rødløgene og skær dem i tynde både. Varm smør op på en pande og steg løgene til de falder sammen.  
  • 6 Tilsæt honning og æblecidereddike og steg videre i 8 minutter til løgene karamelliserer.  
  • 7

    Fyld

    Rens svampene og skær dem ud i mindre stykker – svits dem på en varm pande i smør sammen med finthakket rosmarin til de bliver bløde og gyldne – krydr med salt og peber.
  • 8 Pisk æggene sammen med hytteost og evt. en smule salt og peber.
  • 9 Fordel løg, svampe og æggeblanding i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller til fyldet har sat sig og tærten er sprød og gylden.
  • {{recipeDoneText}} Svampetærte med karamelliserede løg

Tip

Server gerne en grøn, frisk salat sammen med tærten.

Opskriften er udviklet af