Krydret tærte med lam og spinat

Rigelig med soltørrede tomater og varme krydderier giver denne lammetærte masser af smag – server den lun, som en del af en påskefrokost.

Sådan gør du

  • 1 Bland hvedemel, grovmel og salt i en skål. Smuldr smørret i melet og saml dejen med yoghurt og 1 spsk. vand af gangen. Lad dejen hvile på køl i 15 min.
  • 2 Tænd ovnen på 200/185 grader varmluft. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Prik den med en gaffel. Forbag dejen i 10 min.
  • 3 Varm imens olien op på en pande. Steg krydderierne i 1 min til de bruser let og dufter, tilsæt lammekødet og steg det gyldent i 3-4 min. Kom forårsløg og soltørrede ved og lad det stege yderligere 2-3min.
  • 4 Pisk æg, yoghurt, mælk, salt og peber sammen i en skål. Blancher spinaten i et halvt minut, før den afdryppes og vendes i tærten med resten af fyldet. Fordel kødet over tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med til slut med ost.
  • 5 Bag tærten i ovnen i ca.30 min til den er gylden og fast. Lad tærten køle lidt ned inden servering.
  • {{recipeDoneText}} Krydret tærte med lam og spinat

Tip

Bag tærten et par dage inden servering og frys den ned. Tag den ud et par timer inden servering og lun den i ovnen ved 150C. Har du en rest kold lammekød tilbage, så skær den i små tern og brug det i stedet for hakket lammekød.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier