Sådan gør du

  • 1

    Dej:

    Smuldr smør og mel.
  • 2 Tilsat cremefraiche eller ymer og ælt dejen let sammen.
  • 3 Lad den hvile i køleskabet mindst 1 time, gerne til næste dag.
  • 4

    Fyld:

    Skræl æblerne og riv dem på den grove side af råkostjernet.

  • 5 Dryp dem evt. med lidt citronsaft, så de ikke bliver mørke.
  • 6 Pisk æg, majsstivelse, vaniljesukker og fløde sammen i en skål.
  • 7

    Tærten:

    Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord og beklæd en tærteform hermed.
  • 8 Sæt formen koldt, gerne i fryser 1 time.
  • 9 Prik bunden med en gaffel og forbag den 10-12 min. ved 200° på midterste ovnrille.
  • 10 Fordel æblerne i den forbagte bund og drys med sukker og kanel.
  • 11 Hæld æggeblandingen over æblerne.
  • 12 Tril resten af dejen i tynde stænger og læg dem over fyldet.
  • 13 Bag tærten færdig på 30-35 min. ved 200° på midterste ovnrille.
  • 14 Server den lun eller kold, evt. med flødeskum til.
  • {{recipeDoneText}} Julens æbletærte

Opskriften er udviklet af