Quiche lorraine – eller løgtærte

Energiinformation

  • Protein 4 g.
  • Kulhydrater 8 g.
  • Fedt 8 g.
  • Energifor./ pers 383 kcal
  • Fedtenergi 62 %

Sådan gør du

  • 1

    Kør smør, mel, salt, æg og en spiseskefuld vand i en foodprocessor eller røremaskine. Læg den på køl 30 minutter.

  • 2

    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 3

    Rul dejen ud og beklæd en stor tærteform. Prik i dejen med en gaffel dæk den med bagepapir, hvori der lægges tørrede bønner eller kikærter (som udelukkende anvendes til at holde dejen ned med i første bagning). Stil tærten i ovnen i 10 minutter.

  • 4

    Skær løg i skiver, steg disse blanke og bløde i 2 tsk. olivenolie. Læg løgene på den forbagte tærtebund.

  • 5

    Pisk æg med fløde og mælk, og vend osten i. Krydr med salt og peber. Hæld æggemassen over løgene.

  • 6

    Bag tærten færdig i 40 minutter, stadig ved 200 grader.

  • 7

    Skyl og tør salaten, skær tomater i både, agurker i skiver og anret den enkle salat med citrondryp i en skål. Anret tærten med den grønne salat.

  • {{recipeDoneText}} Quiche lorraine – eller løgtærte

Tip

Alternativ til piskefløde: cremefraiche 18% Originalt indeholder en quiche lorraine bacon og helt specifikt gryere ost, men den fungerer udmærket uden bacon, med et alternativ til bacon, og med en god revet gouda. Hvis bacon – steges det fedtafsmeltet og gyldent og afdrypper, inden det anrettes i tærten sammen med løgene. Vil man have kød i tærten, og mindre fed variant, kan man i stedet tilføje mager skinke eller kyllingebryst i tern.

Opskriften er udviklet af