Jordbærtærte med marcipan og vaniljecreme

Energiinformation

  • Energi pr. person 2218 Kj
  • Energi pr. person 530 Kcal
  • Protein 8 %
  • Kulhydrat 43 %
  • Fedt 49 %

Sådan gør du

  • 1

    Tærtebund

    Skær smørret i tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen.
  • 2 Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i ca. 45 min. Smør en tærteform, rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. Kom bagepapir og tørrede bønner ovenpå, og forbag i 10-15 min. ved 200°.  
  • 3

    Marcipanmasse

    Ælt marcipan sammen med æg, mel og citronskal.
  • 4 Smør marcipanmassen ud på den forbagte tærtebund, og sæt tærten i ovnen igen i 15 min. ved 200° til marcipanmassen er færdigbagt og gylden.
  • 5 Afkøl kagen, pensl den med smeltet chokolade, og lad det størkne.  
  • 6

    Creme

    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stang, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde, og pisk det godt sammen.
  • 7 Opvarm kagecremen under konstant piskning ved jævn varme. Kog cremen, til den bliver tyk og cremet, ca. 3-4 min. Stryg evt. cremen igennem en sigte, hvis der skulle være lidt klumper i. Afkøl cremen i skålen, og drys med lidt sukker på toppen (så dannes der ikke skind).
  • 8 Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede kagecreme.
  • 9 Smør cremen på den afkølede tærte, og pynt med halve jordbær og evt. mynteblade. Opbevar jordbærtærten køligt, indtil den skal serveres.
  • {{recipeDoneText}} Jordbærtærte med marcipan og vaniljecreme

Opskriften er udviklet af