Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Rids andebrystet på skind-siden.
  • 2 Steg det på skindet på panden ved medium varme til det er helt gyldent og sprødt, ca. 10 min.
  • 3 Vend det om og steg det yderligere 3 min. Læg det til side.
  • 4 Gem andefedtet.
  • 5 Smelt sukkeret til en lys karamel i en lille gryde.
  • 6 Kom juicen ved, pas på: det sprøjter lidt, og kog det ind til sirupskonsistens.
  • 7 Skræl kartoflen og skær den i 2x2 cm tern.
  • 8 Steg dem gyldne på alle sider i andefedtet fra panden, krydr med salt og bag dem møre i ovnen i ca. 45 min. ved 180 grader.
  • 9 Skær andebrystet i 2x2 cm tern og vend dem i appelsinsiruppen.
  • 10 Sæt skiftevis tern af and og kartoffel på et træspyd.
  • 11

    Chorizo salat:

    Skær chorizo, rødløg og æble ud i meget fine små terninger og vend dem i citronsaft.
  • 12 Hak valnøddekernerne, soltørrede tranebær og purløg groft og vend dem i chorizo-blandingen sammen med salt og peber, eddike og olivenolie.
  • 13 Lige inden servering vendes friskskyllet, tørret rucolasalat med rundt i retten.
  • 14 Hvis man er lidt modig, og synes det skal smage lidt mere af jul, kan man erstatte chorizoen med blodpølse.
  • 15

    Det vil gå fint sammen med æbler og løg.

  • 16

    Tærter:

    Til gedeoste-tærterne rulles butterdejen ud til runde plader, 4 stk. i 10 cm og 4 stk. i 12 cm.

  • 17 Beklæd nogle små smurte tærteforme med de små plader.
  • 18 Skær osten i fire skiver og læg en skive i hver tærteform.
  • 19 Pisk æg, mælk og salt og peber sammen og fordel over osten, drys lidt paprika på toppen.
  • 20 Læg den større plade butterdej oven på som låg, og pensl med sammenpisket æg.
  • 21 Bag ved 180 grader 8-10 min..
  • {{recipeDoneText}} Jule-tapas

Opskriften er udviklet af