Energiinformation

  • Energi pr. portion 1627 KJ
  • Energi pr. portion 387 Kcal
  • Protein 6 %
  • Kulhydrat 47 %
  • Fedt 47 %

Sådan gør du

  • 1

    Saltkaramel

    Læg den uåbnede dåse med kondenseret mælk ned i en gryde med vand. Dåsen skal være helt dækket af vand. Kog den i 3 timer. Kom herefter dåsen på køl indtil den skal bruges.

     

  • 2

    Mørdej

    Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland hvedemel, flormelis, citronskal og vaniljekorn sammen i en skål og smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp.

  • 3

    Saml dejen hurtigt med ægget. Tilsæt evt. vand, hvis mørdejen er for tør. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30-45 min. Tænd ovnen på 200 ºC varmluft.

  • 4

    Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir eller på et meldrysset bord. Tryk forsigtig dejen ned i en smurt tærteform og skær den overskydende dej væk. Prik mørdejen med en gaffel.

     

  • 5

    Borgmestermasse

    Ælt marcipan, sukker og smør sammen og smør det ud på mørdejen i tærteformen. Bag tærten i 15-10 min. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af.

     

  • 6

    Vaniljecreme med citron

    Kom posens indhold i en skål. Tilsæt letmælk, citronskal og citronsaft. Pisk først 1 minut med lav hastighed og derefter 4 min ved høj hastighed, indtil cremen tykner og får en fast konsistens.

     

  • 7

    Fyld

    Åbn dåsen med karamel og smør det ud på den afkølede bund i et jævnt lag. Drys salt ud over karamellen. Smør vaniljecremen på kagen og glat det ud, så det ligger i et jævnt fordelt lag.

     

  • 8

    Pynt

    Skyld jordbærrene og fjern toppen. Skær jordbærrene i tynde skiver. Start med at lægge jordbær ude i kanten af kagen og fortsæt i en cirkel ind mod midten, indtil hele kagen er dækket. Det giver en fin "jordbær-blomst". Sigt flormelis ud over kagen. Velbekomme!

  • {{recipeDoneText}} Frisk jordbærtærte

Opskriften er udviklet af