Sådan gør du

  • 1 Bland hvedemel med flormelis.
  • 2 Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • 3 Saml dejen med ægget.
  • 4 Læg dejen køligt i ca. 1 time.
  • 5 Tænd ovnen på 180 grader.
  • 6 Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, til den er ca. 3-4 mm tyk.
  • 7 Stik dejen ud med en udstikkerform eller et glas, som passer i størrelsen til de små forme.
  • 8 Fordel tærtedejen i små smurte forme, læg et lille stykke bagepapir i bunden af hver form og dæk med tørrede bønner eller noget andet som tåler varme og som kan tynge tærtedejen ned.
  • 9 Bag i ca. 10 minutter.
  • 10 Fjern bønner og bagepapir og afkøl tærterne.
  • 11 Pisk fløden til skum og vend forsigtigt med cremefraiche og vaniljekorn.
  • 12 Top cremen på tærterne og pynt med sommerbær.
  • 13 Drys med sigtet flormelis.
  • {{recipeDoneText}} Bærtærter med creme

Tip

Dejen til tærten kan sagtens laves dagen før du vil bage tærten, hvis den opbevares på køl. I stedet for 6 små tærter kan du sagtens bruge opskriften til en stor tærte. Brug da en rund form ca. 25 cm diameter.

Opskriften er udviklet af