
Seje og lækre skumfiduser, som smager lidt af den klassiske p-tærte. Lækker, saltet smag fra ristede peanuts og et kick fra god, mørk chokolade.
Ingredienser
Sådan gør du
Sådan gør du
- 1 Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
- 2 Bland sukker, glukose, vaniljekorn og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
- 3 Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
- 4 Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
- 5 Rør halvdelen af peanutsene i massen og hak den anden halvdel fint, og vend det med flormelis. Drys halvdelen af peanuts/flormelis på et stykke bagepapir.
- 6 Fordel skummet oven på peanuts/flormelis og drys med resten. Lad skummet tørre i 2 timer og skær det så herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en kniv smurt med lidt olie.
- 7 Dyp eller dekorer med smeltet mørk chokolade.
-
{{recipeDoneText}}