Skumfiduser med saltede peanuts og mørk chokolade

Seje og lækre skumfiduser, som smager lidt af den klassiske p-tærte. Lækker, saltet smag fra ristede peanuts og et kick fra god, mørk chokolade.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  • 2 Bland sukker, glukose, vaniljekorn og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  • 3 Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  • 4 Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  • 5 Rør halvdelen af peanutsene i massen og hak den anden halvdel fint, og vend det med flormelis. Drys halvdelen af peanuts/flormelis på et stykke bagepapir.
  • 6 Fordel skummet oven på peanuts/flormelis og drys med resten. Lad skummet tørre i 2 timer og skær det så herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en kniv smurt med lidt olie.
  • 7 Dyp eller dekorer med smeltet mørk chokolade.
  • Så er det spisetid! Skumfiduser med saltede peanuts og mørk chokolade

Tip

Prøv saltede pistacienødder i stedet for peanuts.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier