Fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Sådan gør du

  • 1

    TÆRTEBUND:

    Skær smørret i tern.
  • 2 Blend mel, salt og smør i en foodprocessor, til det er som krummer.
  • 3 Tilsæt æg, og blend, til dejen har samlet sig.
  • 4 Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
  • 5 Rul dejen ud med kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte form, så den dækker bund og sider.
  • 6 Pak tærtens kanter ind i alufolie for at undgå, at kanterne glider ned, når tærten forbages. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i 10-12 minutter. Fjern alufolien.
  • 7

    TÆRTEFYLD:

    Skyl auberginen, og skær den i små tern. 
  • 8 Pil og hak løget. 
  • 9 Steg aubergine og løg i olie på en pande i 8-10 minutter. Krydr med salt, peber og tørret oregano. 
  • 10 Pisk æg og hytteost sammen i en skål, og krydr med salt og peber. 
  • 11 Tilsæt aubergineblandingen, og rør det hele sammen. 
  • 12 Fordel fyldet oven på den forbagte tærtebund. 
  • 13 Drys med smuldret feta, og bag tærten gylden i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. 
  • 14 Servér evt. en grøn salat til.
  • {{recipeDoneText}} Fuldkornstærte med aubergine og hytteost

Opskriften er udviklet af