Pæreclafoutis (pæretærte)

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein g
  • Fedt g
  • Fedtenergi %
  • Kulhydrater g.
  • Energifor./ pers kcal

Sådan gør du

  • 1 Smørret skal være blødt. Smør en stor tærteform med smør, drys med 2 spsk. sukker og vend formen godt, så sukkeret har lagt sig, som et tyndt lag på smørret. Stil den på køl.
  • 2 Pisk æg med 150 g sukker og vaniljekorn. Sigt mel i og tilføj salt, fløde og mandler i og vend til ensartet masse. Stil dejen på køl i 15 minutter.
  • 3 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 4 Skræl pærer, fjern kerner og skær dem i fine både. Læg dem i tærteformen som en spiral. Hæld dejen over, og stil kagen i ovnen i en halv time til den er gylden. Lad kagen afkøle til lunken.
  • {{recipeDoneText}} Pæreclafoutis (pæretærte)

Tip

Halvdelen af fløden kan erstattes af sødmælk. For at fedmen balancerer med dej og frugt, anbefales skyr.

Opskriften er udviklet af