Mandeltærte med smørkaramel

Bag mandeltærten i en stor tærteform eller i flere mindre forme, så I kan få én hver. Tærten her er som skabt til den gode kop kaffe, så tag bare et stykke mere!

Sådan gør du

  • 1 Skær smør i mindre stykker. Bland havregryn, hvedemel og sukker sammen i en skål, og vend smør heri
  • 2 Ælt ingredienserne sammen til en dej. Tryk dejen ud i formen eller formene med vandvåde fingre
  • 3 Dæk form og dej med film, og sæt i køleskab i 30 minutter. Sæt ovnen på 200 grader
  • 4 Prik dejbunden med en gaffel, og bag den i 10 minutter. Tag den ud, og fordel mandler på bunden
  • 5 Kom alle ingredienser til smørkaramel i en lille gryde, og lad ingredienserne smelte, imens du rører med en gaffel eller et lille piskeris. Lad saucen simre i 2-3 minutter
  • 6 Hæld nu smørkaramel hen over mandlerne, og bag kagerne gyldne. Hold øje efter 12 minutter. Måske skal de have 15 minutter
  • 7 Afkøl helt. Vent gerne til i morgen med at nyde kagen. Opbevar den ved stuetemperatur. Server kagen til kaffen i helt små stykker som en slags konfekt. Eller til vaniljeis
  • {{recipeDoneText}} Mandeltærte med smørkaramel

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier