Tema

Retter med blåbær

Matte, blå bær med et sølvagtigt skær og en smag, der på én gang er sød, aromatisk og let bitter. Det er blåbærret vi taler om, og her kan du finde inspiration til lækre retter med det dejlige bær

Blåbær i naturen og kølemontren

Blåbærret vokser vildt i flere skandinaviske lande, dog med undtagelse af Danmark. Derfor må du en tur i en af Coops butikker, hvis du vil nyde godt af de skønne, blå bær. Der findes tre sorter af bær, der falder under kategorien blåbær, heriblandt mosebøllebær, almindelige blåbær og amerikanske blåbær. I de danske supermarkeder finder du primært amerikanske blåbær, der kan kendes på deres lyse frugtkød.

Blåbær i maden

Friske blåbær kan anvendes som topping på grød og kager eller i salater. De er særligt skønne i kombination med råvarer med jordnoter som eksempelvis spinat, svampe og korn. De frosne bær er skønne i smoothies, dessertsaucer eller som et forfriskende twist til den klassiske koldskål. 

Opskrifter med blåbær