Tykmælks panna cotta med havregrynskager

Sådan gør du

  • 1

    Tykmælks panna cotta:

    Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
  • 2 Mas dem med siden af en kniv ned i sukkeret.
  • 3 Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet med vanille og sukker og lad det afkøle.
  • 4 Udblød husblas i koldt vand ca. 5 min. og smelt dem derefter i opvarmet lun Marsala.
  • 5 Pisk den langsomt ned i flødemassen.
  • 6 Rør herefter forsigtigt tykmælken og flødemassen sammen.
  • 7 Flødeblandingen skal være kold ellers kan den skille.
  • 8 Hæld massen ned i små portionsforme eller kopper og sæt dem i køleskabet et par timer eller natten over til de har sat sig.
  • 9

    Havregrynskager:

    Rør flormelis, mel, havregryn og smør sammen.
  • 10 Rør æggehviden og fløde i. Læg dejen med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • 11 Bag kagerne 10 min. på andenøverste ribbe, i en forvarmet ovn, ved 180° til de er gyldne.
  • 12 Lad dem afkøle på bagepladen. Vend forsigtigt panna cottaerne ud på en tallerken ved at dyppe formene i varmt vand.
  • 13 Pynt med blåbær vendt med ahornsirup og citronmelisse.
  • 14 Server havregrynskager til.
  • {{recipeDoneText}} Tykmælks panna cotta med havregrynskager

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter