Rosmarinæbler og gedeost i sprød filodej

Sådan gør du

  • 1 Varm honning, æbleeddike og hakket rosmarin i en gryde.
  • 2 Skær æblerne i både og vend dem i honning-lagen et par minutter til de er let møre.
  • 3 Stil dem derefter i køleskab.
  • 4 Læg et stykke filodej på bordet og læg resten af filodejen under et fugtigt klæde.
  • 5 Fold filo-dejspladen dobbelt og pensl kanterne med æggehvide.
  • 6 Læg en fjerdedel af æbleblandingen i midten, kom en skive gedeost ovenpå og fold filodejen omkring.
  • 7 Gentag processen til der er 4 pakker.
  • 8 Læg filodejspakkerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 200° i ca. 5 min., eller til dejen er sprød.
  • 9 Skær brødet i tern og drys med rosmarin.
  • 10 Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 7 min. eller til de er sprøde.
  • 11 Pisk en vinaigrette af æbleeddike, citronolie, fint hakket skalotteløg, soltørrede blåbær, salt og peber.
  • {{recipeDoneText}} Rosmarinæbler og gedeost i sprød filodej

Opskriften er udviklet af