Islagkage

Blød og cremet flødeis med nutella og sprød bund af nødder og kiks. Simpel at lave, men imponerende på bordet, når noget skal fejres, eller der er gæster i huset!

Sådan gør du

  • 1 Kom kiks og nødder i en frysepose, og knus dem med en kagerulle. Bland dem med det smeltede smør. Pres blandingen ud i bunden af en 18-20 cm springform, og lad den trække 10-15 min.   
  • 2 Pisk æggeblommerne sammen med sukker, til massen er lys og luftig, ca. 3-4 min. Rør salt, Nutella og kakao i.
  • 3 Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.  
  • 4 Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og herefter mælken. Smag evt. til med ekstra kakao.  
  • 5 Hæld ismassen over kiksebunden, og sæt den herefter i fryseren natten over. 
  • 6 Tag den ud ca. 20 min. inden servering.   
  • {{recipeDoneText}} Islagkage

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier