Citronmuffins med marengstop

Friske, syrlige kager med sprød og knasende marengs på toppen. Hurtige at lave og lige til at servere for gæsterne. Haps!

(6-8 muffins)

Sådan gør du

  • 1 Tænd ovnen på 175/160C. Pisk æggeblommer, sukker, vanilje og citronskal i 3-4 min. til en lys og luftig æggesnaps.
  • 2 Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt skiftevis smør og melblandingen til æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt. Vend til slut citronsaft og blåbær i.
  • 3 Pisk æggehviderne med et par dråber citronsaft i et par minutter med elpisker (medium hastighed) til et let, blødt skum. 
  • 4 Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk, indtil marengsen er sej og skinnende.
  • 5 Fordel kagedejen i muffinforme. Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt den over kagerne. Bag kagerne i ovnen i ca. 25 min., til de er gyldne. Lad kagerne køle af.
  • {{recipeDoneText}} Citronmuffins med marengstop

Opskriften er udviklet af