Blåbær-slush med portvin (4 små slush-ice)

Slush-ice er normalt forbeholdt ungerne, men denne blåbærslush får de voksne for sig selv. Den er dyb i smagen og flot i glasset. Server den som en let afslutning på et godt måltid eller lige inden kaffen.

Sådan gør du

  • 1 Blend blåbær med sukker, portvin, citronsaft (smag til) til en lind pure.
  • 2 Fordel pureren i 4 cocktailglas.
  • 3 Frys isene i 3-4 timer inden servering.
  • 4 Tag isen ud ca.10 min inden servering og rør isen igennem i glasset.
  • 5 Pynt med friske blåbær.
  • 6 TIP: Brug brombær i stedet for blåbær og tilsæt et lille drys lakridspulver.
  • {{recipeDoneText}} Blåbær-slush med portvin (4 små slush-ice)

Tip

Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”. Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde. Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdossere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.

Opskriften er udviklet af