Smoothies med banan, hindbær og jordbær

Sådan gør du

  • 1 Skræl bananerne og skær dem i skiver.
  • 2 Kom bananskiver, hindbær, jordbær, yoghurt, mælk og isterninger i en blender.
  • 3 Blend smoothien 2 min.
  • 4 Smag på den og tilsæt eventuelt lidt flormelis, hvis der ønskes en sødere smag.
  • 5 Smoothien serveres i glas med sugerør.
  • 6 Foretrækkes en lidt tyndere konsistens a la drikke-yoghurt, kan smoothien blendes med lidt mere mælk eller koldt vand.
  • 7 Med frosne bær: Frosne bær, som anvendes til retter, der ikke varmebehandles, skal koges.
  • 8 Så hvis du vælger at bruge frosne bær til smoothien, skal bærrene derfor først have et kort opkog: Bring 1 dl vand i kog og tilsæt 150 g frosne bær, som så vidt muligt skal ligge i ét lag.
  • 9 Læg låg på og bring i kog igen og lad bærrene boble i 1-2 min.
  • 10 Tag gryden af varmen og lad bærrene køle af inden de anvendes til smoothien.
  • 11 Herefter samme fremgangsmåde som ovenfor med friske bær.
  • {{recipeDoneText}} Smoothies med banan, hindbær og jordbær

Tip

Opskriften kan varieres med alverdens frugt, fx banan, mango eller kiwi. Banan er altid godt at anvende for at få en cremet konsistens.  

Opskriften er udviklet af