Svinemørbrad med tørrede blåbær og kirsebær

Sådan gør du

  • 1 Sæt bønnerne i blød natten over, kasser vandet og kog dem i rigeligt saltet vand ca. 1 time eller til de er møre.
  • 2 Lad dem derefter afkøle.
  • 3 Blend bønnerne i en foodprocessor med yoghurt, tahin, hvidløg, citronsaft, spidskommen, olivenolie, salt og peber til konsistens som pure.
  • 4 Knæk stilken af artiskokkene, bind en skive citron på bund og top og kog dem i saltet vand ca. 20 min. til de er møre og bladene kan løsnes.
  • 5 Køl af og nip bladene af ind til bunden (hjertet).
  • 6 Hårene fjernes med en ske og bunden skæres i 6 - 8 stykker.
  • 7 Pisk en vinaigrette af balsamico og olivenolie samt hakkede skalotteløg.
  • 8 Halver cherrytomaterne og vend dem med skyllet baby spinat, artiskokblade og bund.
  • 9 Hæld vinaigretten over og krydr med salt og peber.
  • 10 Skær sener og hinder af mørbraden og lav et snit på langs, som fyldes med blåbær og kirsebær, som er rørt med grov sennep og rasp.
  • 11 Bind kødsnor omkring så fyldet holdes på plads.
  • 12 Steg mørbraden hel på grillen ved svag varme 10 - 15 min. (centrumtemp. 65 - 70°).
  • 13 Lad kødet hvile 10 min. Skær mørbraden i skiver og anret kødet med bønnepure, artiskoksalat og brød.
  • {{recipeDoneText}} Svinemørbrad med tørrede blåbær og kirsebær

Opskriften er udviklet af