Tema

Asiatisk mad

Asiatiske klassikere med masser af krydderier

Fra ingefær og chili til koriander, hvidløg, citron og selvfølgelig soya: Det asiatiske køkken er sprængfyldt med smag og byder på et væld af spændende retter som wok, nudelretter og selvfølgelig sushi. 

Stegte ris eller lækre nudler?

Hvad kartoflen er for det danske køkken, er ris og nudler i det asiatiske. Mange af de klassiske retter, som sukiyaki, en populære japansk simreret, eller misosuppe, den berømte og velsmagende suppe med grøntsager som fx kål eller porre, serveres traditionelt set med ris eller nudler til. 

Sushi – selvfølgelig! 

Den delikate japanske spise bestående af, for det meste rå, fisk eller skaldyr, ris, tang har taget også Danmark med storm. Alle elsker sushi! De små ruller med sushiris og fyld omkranset af et tyndt lag tang hedder "maki", mens varianten med et lag ovalformet sushiris nederst og et tyndt stykke fisk, fx tun eller laks, øverst kaldes "nigiri". Selvom der findes et utal af steder, du kan købe færdiglavet sushi, så er det faktisk slet ikke så svært at lave selv. Prøv fx disse nemme maki-ruller eller måske disse nigiri med lynsvitset tun. Mums!  

Kød, fisk eller vegetar?

Hvad end du er mest til oksekød, fjerkræ, fisk, svinekød eller vegetariske retter, så finder du helt sikkert noget, der vækker lige præcis din appetit her, hvor vi har samlet vores yndlingsretter fra det asiatiske køkken til dig. Så er det bare at vælge din yndlingsret og gå i gang. God appetit! 

Wok, sushi bowl, nudler eller ris?