Asiatisk salat med tigerrejer, mango og sesamdressing

Energiinformation

  • Energi pr. person 1715 Kj
  • Energi pr. person 410 Kcal
  • Protein 18 %
  • Kulhydrat 52 %
  • Fedt 30 %

Sådan gør du

  • 1

    Mariner tigerrejerne med citronsaft, vindruekerneolie, chili og salt. De kan med fordel marinere i 1-2 timer i køleskabet, hvis der er tid til det.

  • 2

    Steg rejerne på en varm pande i ca. 6-8 min. Kom dem på en tallerken, og lad dem afkøle.

     

  • 3

    Skræl mangoen, skær frugtkødet fra stenen, og skær det i strimler.

  • 4

    Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 min., tag dem op af gryden og afkøl dem i en skål med koldt vand. Skær også sukkerærterne i strimler.

  • 5

    Halver tomaterne, og skyl spinaten, og snit forårsløgene i tynde skiver på skrå. Kom alt i en stor salatskål.

     

  • 6

    Rør soja sammen med limesaft, sesamolie og hot chilisauce.

  • 7

    Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, til de begynder at poppe.

  • 8

    Rør sesamfrøene i dressingen, og vend dressingen sammen med rejer, sukkerærter, tomater, spinat og forårsløg.

     

  • 9

    Anretning

    Anret den asiatiske rejesalat på tallerkner, og kom mangostykker og frisk koriander herpå.

  • {{recipeDoneText}} Asiatisk salat med tigerrejer, mango og sesamdressing

Tip

Servér salaten med godt brød til, og spis den til frokost eller som en del af et asiatisk-inspireret måltid.

Opskriften er udviklet af