Marinerede wokstrimler med grøntsager og nudler - børnevenlig fremgangsmåde

Sådan gør du

  • 1 Skræl og riv ingefæren. Kom den i en skål.
  • 2 Skyl citronen og riv skallen fint.
  • 3 Kom ½ tsk citronskal i skålen. Gem resten til pynt.
  • 4 Pres 1 spsk citronsaft og hæld den i skålen.
  • 5 Kom farin og sojasauce i skålen. Bland marinaden.
  • 6 Kom wokstrimlerne i marinaden. Bland.
  • 7 Læg film over skålen og stil den i køleskab i max. ½ time.
  • 8 Skyl hvidkålen og skær den i tynde strimler.
  • 9 Skyl broccolien. Del den i små buketter og skær broccolistokken i tynde skiver.
  • 10 Skyl og rens forårsløgene. Skær dem i skrå stykker på 4 cm.
  • 11 Sæt en sigte i en skål. Kom kødet i sigten og lad det dryppe af. Gem marinaden.
  • 12 Hæld 2 tsk olie i en wok. Varm olien op og skru ned.
  • 13 Kom kødet i wokken og steg det. Lad kødet danne skorpe, inden det vendes første gang.
  • 14 Steg i 1-1½ minut. Vend hele tiden kødet.
  • 15 Tag kødet op på en tallerken.
  • 16 Hæld 1 tsk olie i wokken. Varm olien op og skru ned.
  • 17 Kom hvidkål og broccoli i wokken og rør i ca. 2 minutter.
  • 18 Hæld marinaden og forårsløg i wokken. Rør og svits i ca. 1 minut.
  • 19 Kom kødet i wokken og rør.
  • 20 Hæld 1 liter vand i en gryde. Kog vandet.
  • 21 Kom nudlerne i gryden og rør rundt til nudlerne er møre.
  • 22 Hæld nudlerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  • 23 Kom nudlerne i wokken sammen med kød og grøntsager.
  • 24 Smag til med salt og peber.
  • 25 Hak de saltede peanuts og drys dem over retten.
  • 26 Pynt med revet citronskal.
  • 27 Servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Marinerede wokstrimler med grøntsager og nudler - børnevenlig fremgangsmåde

Tip

Skær wokstrimlerne af en skinkeschnitzel. I retten kan der også bruges andre grøntsager, fx porrer, gulerødder og spidskål.

Opskriften er udviklet af