Græskarsuppe med ingefær, appelsin og korianderyoghurt

Energiinformation

  • Energi 410 Kj
  • Fedt 30 %
  • Kulhydrat 57 %
  • Protein 13 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl græskarret, flæk det, og grav kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i grove tern.
  • 2 Skræl kartoflen, og skær også den i grove tern.
  • 3 Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft.
  • 4 Skræl og hak ingefæren, og hak chilien.
  • 5 Varm en gryde op med olivenolie, og steg løg og hvidløg heri i et par min. Tilsæt ingefær, og chili, steg fortsat i 1-2 min., inden du tilsætter græskar og kartoffel. Lad det stege i 2 min., og hæld så bouillon ved. Lad suppen simre under låg i 20-25 min., til alt er mørt.
  • 6 Hæld fløde ved, og lad suppen komme op i kog igen. Træk gryden fra varmen, og blend suppen helt jævn. Smag til med frisk appelsinsaft, salt og peber.  
  • 7 Hak halvdelen af korianderen fint, rør den i yoghurten, og smag til med salt og peber.  
  • 8 Øs suppen op i dybe tallerkner, hæld lidt korianderyoghurt over den, og drys med den resterende koriander. Server straks med brød til – gerne som forret i en Halloween-menu.
  • {{recipeDoneText}} Græskarsuppe med ingefær, appelsin og korianderyoghurt

Tip

Server evt. suppen i et udhulet græskar. Vælg et stort græskar, der står godt, og skær det evt. lidt til i bunden. Skær toppen af græskarret, og grav kerner og indmad ud med en ske, inden du fylder suppen i det.

Opskriften er udviklet af