Tema

Vegetarretter

Vegetar eller ej - der er god grund til at kaste sig over det kødfri køkken!

Grøntsager er for alle

Man behøver ikke være fuldtidsvegetar for at spise vegetarisk. Det gavner både klima og vores alle sammens sundhed at spise kødfrit ind imellem. Og hvis du tror, at kød er lig med velsmag, giver disse opskrifter dig nyt perspektiv. Der findes mange spændende og smagfulde vegetarretter, som glæder både ganen og maven. 

Tag et kig ud i verden

Nogle lande har større tradition for at spise vegetarisk end andre, det gælder blandt andet indien. Derfor kan det være en god idé, at lade sig inspirere af det indiske køkken, når du skal lave dejlig vegetarmad. Indisk mad er nemlig dejlig krydret, uden at være stærkt. Det giver en god mæthed og sikrer masser af smag.

Husk umami

Når man laver vegetarisk mad er det en god tommelfingerregel, særligt hvis du spiser kød til daglig, at huske at få umami indkorporeret i retten. Umami er den grundsmag, der minder lidt om kød, og som giver en dejlig dybde og velsmag til din mad. I planteriget findes umami blandt andet i svampe, tomater, men du kan også finde det i mælkeprodukter og æg.

Vi kan kun anbefale dig at kaste dig over opskrifterne her. Hvem ved - måske bliver du overrasket over, hvor lækkert det faktisk kan være at hoppe med på meat free-bølgen? 

Gå grøntsagsamok