Små, lette pandekager med en mild smag af banan. Server dem gerne med sirup, bær eller en god klat skyr.

Sådan gør du

  • 1 Mos bananerne til en grov puré, men uden store klumper. Rør æggeblommer, sukker, fløde, mel, bagepulver og kanel sammen.
  • 2 Pisk æggehviderne stive med salt, og vend dem i forsigtigt i dejen.
  • 3 Smelt lidt smør på en pande over middel varme. Hæld 2-3 spsk. dej på panden ad gangen, og smør den lidt ud. Sæt gerne flere omgange dej på panden ad gangen. Steg pandekagerne gyldne på begge sider, ca. 2-3 min. på hver side.
  • 4 Server pandekagerne i små stakke, enten lune eller kolde.
  • {{recipeDoneText}} Luftige bananpandekager

Tip

Brug rester af pandekagerne som snack i madpakken. De er sunde, frugtfyldte og mætter godt. Lav pandekagerne med boghvede-, rug- eller havremel i stedet for hvedemel.

Opskriften er udviklet af