Falafel med blomkålssalat

Jeg har mange livretter, men en af dem er falafler. Denne super nemme opskrift er god og hurtig at lave en hverdagsaften, hvis du bare husker at sætte kikærterne i blød natten før. Min udgave bliver bagt i ovnen, som gør dem til et sundere alternativ til dem man kan købe færdiglavet. De er sprøde og lækre og så er de gode i fx pitabrød eller til en lækker blomkålssalat.

Sådan gør du

  • 1

    Falafler - dag 1

    Sæt kikærterne i blød i vand i 10-12 timer. 
  • 2

    Falafler - dag 2

    Tænd ovnen på 200 grader. 
  • 3 Hæld vandet fra kikærterne, skyl og afdryp dem. Bemærk at kikærterne IKKE skal koges! 
  • 4 Alle ingredienser til falaflerne blendes til en ensartet fars. Form farsen til kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. 
  • 5 Pensl falaflerne med olivenolie og bag dem i 25-30 min., eller til de er gyldne og sprøde. 
  • 6

    Dressing

    Pisk hvidvinseddike, olie, salt og peber sammen til en dressing.
  • 7

    Blomkålssalat

    Skær blomkålen i mindre buketter, kom dem i en skål og vend dressingen i. 
  • 8 Pil granatæblekernerne ud af skallen. Fjern den hvide skal, den er super bitter og ikke rar at få i munden. 
  • 9 Skær avocadoen i mundrette stykker og fordel den over salaten. Skær forårsløget i skiver og hak persillen groft og drys det over salaten.
  • {{recipeDoneText}} Falafel med blomkålssalat

Opskriften er udviklet af