Hjemmelavet pasta

Sådan gør du

  • 1 Sigt durumhvedemel i en bunke på bordet.
  • 2 Lav en fordybning i midten og slå æggene ud i fordybningen.
  • 3 Tilsæt salt og olivenolie.
  • 4 Bland melet i æggemassen lidt ad gangen, i det melet skubbes ned fra siderne og mod midten og æltes først let i med fingerspidserne.
  • 5 Fortsæt med at arbejde melet i æggemassen, lidt mere ad gangen, når dejen begynder at blive tykkere.
  • 6 Brug evt. også en dejskraber til at hakke dejen jævn med.
  • 7 Arbejd med ingredienserne indtil alt melet er optaget af æggemassen.
  • 8 Dejen skal være smidig.
  • 9 Hvis den er for blød, må der tilsættes lidt mere mel.
  • 10 Ælt dejen godt igennem ved at holde på dejen med den ene hånd og trække og trykke frem med den anden hånd.
  • 11

    Fortsæt med at ælte dejen i mindst 10-15 min., eller til dejen er blød og elastisk. Tildæk dejen og lad den hvile 1 times tid før den udrulles og skæres på maskine. Hvis man har foodprocessor med ælteblade til dej, vil det lette arbejdet.

  • 12

    Men det er alligevel nødvendigt at ælte dejen igennem i hånden bagefter.

  • 13

    Ælt ikke for stor mængde dej ad gangen, så bliver den ikke ensartet. Brug max. 450 g mel pr. portion. Kom durummel i maskinen og tilsæt salt, olivenolie og 1 æg.

  • 14 Ælt til ægget er optaget i melet.
  • 15

    Tilsæt yderligere 2 æg, mens maskinen arbejder, og lad maskinen køre til dejen er ensartet. Tag dejen ud af maskinen og ælt den færdig med hænderne.

  • 16

    Lad dejen hvile tildækket 1 times tid før den udrulles og udskæres.

  • 17

    Grøn pasta:

    Damp 100 g frisk spinat. Knug det fri for vand og hak det fint og purér det herefter, før det blandes i.

  • 18

    Rød pasta:

    Bland 2 spsk. koncentreret tomatpuré i pastadejen.

  • {{recipeDoneText}} Hjemmelavet pasta

Opskriften er udviklet af